onsdag 23 maj 2012

Newport Beach I Orange County

Dudududu Dudududu dududuuuduu
California here we come, right back where we started from, Californiaaaaaa! Here we COOOOOOMEEE!

Äntligen är jag där jag hör hemma!
På Newport Beach i O.C.

Talk to you later!


tisdag 22 maj 2012

Redwood, San Francisco och fortsättning!

Hej gänget!
Kände att det var dags att skriva ett nytt inlägg för att visa att vi fortfarande lever.

Redwood skogen var helt galen. Gustav beskrev det som att det kändes som om man hade blivit förminskad - och det gjorde det verkligen. Alla träd var enorma och atmosfären i skogen var magisk - man kände sig verkligen som en del av Fangorn skogen från Sagan om Ringen.

Efter en stund spenderad i skogen bestämde vi oss att kötta hem till Kim Hansson som vi skulle bo hos under vistelsen i San Francisco. Bilturen var ganska fattiga på händelser mer än att jag såg massvis med rådjur precis vid vägkanten och eftersom ingen annan såg dom så trodde dom andra inte på mig. Tillslut såg vi alla ett rådjur och jag fick tillbaka min heder.

Kim välkomnade oss till sitt ingrindade kvarter runt klockan 2 på natten. Vilket hus hon bodde i! Fantastiskt fint! Jag och Carl claimade såklart det skönaste gästrummet och vi fick alla en skön natts sömn efter den halvdanna på motellet.

Vi vaknade upp den första dagen hos Kim med en svensk frukost. Det fanns filmjölk (typ) och massa goda bär, knäckebröd och ost och gott kaffe (äntligen!)
Kim's pappa sa att han kunde tänka sig att guida oss i San Francisco om vi ville dit vilket vi inte sa nej till. Efter 2 timmar i bilen kom vi fram till ett lite kyligare San Fran. Vi blev visade Golden Gate Bridge, Fishermans Warf och andra sevärdheter. Innan kosen styrde hemåt igen så åt vi Clam Chowder som är en skaldjurssoppa i en skål gjord av surdegsbröd - gott!

Dagen efter var det bestämt att vi skulle ut och kolla på en gigantisk sjö som låg 2 timmar från Kina hus - Lake Tahoe hette den. Efter några timmars biltur och ett pitstop vid ett skidresort som väntade på rätt säsong så kom vi fram. Grymt vacker sjö med stora berg i bakgrunden. Kolla Facebook för där har Kim lagt upp några bilder från dagen.
På kvällen serverades det Kinamat (Carls favorit) och mitt under middagen började hög musik höras över kvarteret. Nyfikna som vi var gav vi oss alla ut för att försöka hitta var musiken kom ifrån. Det visade sig att Kim's gamla highschool hade deras sommarfest där hela skolan partayade loss på innergården. Hoppborgar, hög musik och lättklädda tjejer ute i California-natten gjorde att jag frågade mig varför jag inte fått växa upp på USA's västkust och jag svor där och då att jag någon gång i mitt liv skulle bo i Kalifornien. Natten avslutades med froyo (eller frusen yogurt). Man fick en bägare som man själv fick fylla med glass och alla möjliga sorters topping innan bägaren vägdes och man fick betala olika beroende på hur tung den var - rolig idé som troligen skulle funka även i Sverige.

Dag 3 hemma hos familjen Hanson började som vanligt med den svenska frukosten - nu med ett tillskott av äppelcider som Kim's mamma hade fått för sig var jättesvenskt och vi klagade inte - den var väldigt god. Även denna dag skulle spenderas i downtown San Francisco och vi hade en kanondag med bra väder, shopping, hotdogs från ett korvstånd på gatan, promenad på piren, Crazy Bushman (youtuba så fattar ni), en smygtitt på en rockkonsert, goda chokladsmakprov, och häng med Agnes och Morgan som också hade valt att spendera några dagar i staden.
Kvällen avslutades med seafood där det åts allt från svärdfisk (carl) till hamburgare (gustav).
Tanken var att vi skulle bada i jacuzzin när vi kom hem men vi alla slocknade i bilen så när vi tillslut kom hem slängde vi oss alla i sängs.

Dag 4 i San Francisco (söndag) hade vi bestämt oss för att åka till kyrkan där Kim's pappa jobbar. Kyrkan är en så kallad megachurch med 4 gudstjänster varje söndag. Tydligen hade det varit protester när kyrkan skulle byggas då vissa icke troende i området INTE ville ha en kyrka mitt ibland sig. Kompromissen blev då att byggnaden inte skulle se kyrklig ut - och det gjorde den verkligen inte. Gudstjänsten började mer som en rockkonsert med ösig lovsång, en sångare med stor tuppkam och gitarrsolon och avslutades med en bibelstudelik predikan - tummen upp tyckte jag även om dom andra kunde tycka att det var lite konstigt.

Innan vi åkte ifrån Kim och hennes underbara familj blev det liten bad i deras pool (för mig blev det verkliga lite bad då solen var väldigt stark och jag behövde hålla mig i skuggan) för varmt var det 30+!
Kim's härliga pappa lagade fantastiskt kött och hennes mamma förberedde sallad och potatis som allt åts på svenskt porslin.
Som en summering av San Francisco så hade vi det kanon! Generositeten och Givmildheten från Kim's familj var enorm - allt från guidning i downtown till tvätt och mat.
Thank you so much! We really appreciated it and if you ever come to sweden we'd be happy to return the favor!

Resan från Kim i Sacramento gick mot Sainta Cruz (staving?) där vi hade bestämt att vi skulle spendera natten. Efter en god hamburgare med avocado så gav vi oss ut för att hitta motell. Efter lite prutande lyckades gustav hitta ett ställe med stora rum och 5 sängar för 100 dollar - check! Vi avslutade kvällen med några öl och mycket skratt.

Nästa dag gick resan vidare mot Monterey Bay där vi åkte utmed kusten vid magnifika hus och golfbanor - den mest kända var Pebble Beach (pappa du vet säkert!).
Utmed vägen kom sen en liten mysig överklassby - Carmel. Vackra små hus, konst, dyra restauranger och flådiga bilar. Vi stannade här för att äta lunch och lyckades faktiskt hitta en söt liten fransk restaurang som hade godare hamburgare och pizzor.
Efter maten valde solen att titta fram så vi tog oss ner till stranden och hade ett litet familjemöte.
Frågan var hur vi skulle spendera resterande dagar och hur vi skulle lägga upp körningen för att få ut så mycket av städerna vi hade framför oss.
Vi valde att åka utmed kusten under kvällen för att till sist kunna stanna 4 timmar från LA i en collegestad som heter San Luis Obispo. Under kvällen såg vi fantastiska landskap och vackra vyer över vattnet. Runt klockan 9 när solen började gå ner bestämde vi oss för att hoppa ur bilen för att kolla på solnedgången. Roligt nog kom det en gammal skruttig Volvo med 2 härliga lokaltjejer som vi stod och tjatade med en stund. Vilket speciellt liv dom hade. Dom hade gått i en skola med årskurserna lekis till gymnasiet med endast 20 personer i hela skolan - mindre än min gymnasieklass. Till min förvåning trodde dom båda två att dom skulle bo kvar där i ingenstans hela livet - något som båda såg som en självklarhet. Jag är så glad att jag får göra denhär resan då det var precis sånna här möten jag ville ha med människor som tänker helt annorlunda än mig.

Tillslut kom vi fram till vår collegestad där vi svängde in för lite snabbmat på Taco Bell. Roligt nog var det bara ungdomar i hela restaurangen vilket visade att vi hade kommit rätt. USA är verkligen speciellt. Tillslut hittade vi även ett motell här (100 dollar igen! Woho) och kvällen spenderades med ett glas vin och första avsnittet av O.C. för att göra oss redo för storstaden framför oss - Los Angeles!

Jag skriver mer när något annat händer!
Glöm inte att kommentera!
Den 9e juni bär resan hemåt men innan dess har vi en hel drös äventyr kvar.
Oh, btw, jag har sett en kollibri!

Puss hej 

onsdag 16 maj 2012

Morgon i Redwood

God morgon Sverige!
Nu har vi precis vaknat upp på ett motell i en liten stad som heter Crescent vid gränsen till Kalifornien.

Manfred satte just på denna låten så nu är stämningen på top!
http://www.youtube.com/watch?v=wq-S8CIU7VA&feature=youtube_gdata_player

Resan från Portland gicks bra utan några egentliga överraskningar.
Inatt har vi sovit på ett sunkigt  motell (check!) där en liten indisk man checkade in oss igår natt. Hans engelska var inte tiptop och han förklarade samma sak ett flertal gånger på olika sätt och förvirrade inte bara oss andra utan sig själv också. Det blev inte bättre när vi började pruta och försökte få in 5 galna resenärer i ett 2 bedsrum. Tillslut lyckades i alla fall Carl och Karin pressa ner priset lite och vi tryckte ihop de två queen size sängarna till en stor 5 mannasäng!

Dock är vi nog alla glada över att det äntligen är morgon då vi alla har vart lite förkylda och på grund av det har vi alla snarkat - stackars carl och manfred som somnade sist. Det har inte varit en kanonnatt men vi hade i alla fall tak över huvudet.

Idag har vi nya målet - MOT REDWOOD SKOGEN!




tisdag 15 maj 2012

On the road!

Hej gänget! Vår roadtrip har äntligen börjat. Sista veckan i Chicago var intensiv, rolig och jobbig då vi tvingades säga hej då till vårt gäng! Vilka fina människor alltså!

I lördags morse gick resan från Chicago till Seattle (en trip på ungefär 6 timmar) där vi hyrde en bil och sen åkte hem till Keir's bror som hade lovat att ge oss husrum under dagarna i staden.

Första dagen gick vi upp tidigt för att kolla på Seattle Color Run som Keir's syster Sloane skulle vara med i. Man skulle springa vitklädd i 5 kilometer och vid varje kilometer så skulle man få färg slängd på sig och allt slutade med att alla slängde upp olika varsin handfull färg (färgen var en slags pulver) i luften så det blev som ett färgmoln! Jag lägger upp bilder och videos så ni förstår senare :D
Efter det gick vi ner till stan och kollade på gatuartister, killar som slängde fisk till varandra i en fiskaffär, det första Starbucks caféet, en vägg täckt av tuggummi (folk har i flera år gått dit och satt upp tuggumin) och mycket annat. Vädret var helt fantastiskt!

Efter lunch kom Collin och plockade upp oss i hans bil och körde ut oss till en färja som tog oss till en ö där familjen Quackenbush (Keir's familj) har en sommarstuga. Och oj, vilken sommarstuga! Helt fantastisk. Sloane hade ett gäng kompisar där redan och vi hade en grym kväll med mycket skratt, pizza bak, några öl och luftgevärsskjutning! Gustav vill säkert att jag skriver att han vann... Gustav vann.

Dag 2 gick vi också upp tidigt för att åka till Maunt Si (ett berg 40 min utanför Seattle) som vi skulle bestiga. Det var 8 miles (ungefär 1,5 svenska mil) fram och tillbaka sammanlagt. Det var en kanondag och även om det var brantare än vi trodde att det skulle vara och vi bara hade Converse som gjorde att vi kände varenda sten under våra skor så hade vi en kanondag!

Efter 5 timmar på klättring så var vi helt slut. Vi beställde hem en pizza, drack rootbeer och kollade på första episoderna av Friends. När kvällen kom åkte vi med Collin och Sloane och köpte glass på Seattle bästa glasställe. Sååå god glass. Dom hade jättekonstiga glassmaker så som Jordgubb/Balsamvinäger, Salt/Caramel och Erlgray glass. Jättekonstigt men gott!

Idag hade vi sovmorgon. Halsen har börjat spöka lite för mig igen men det går nog över. Idag styr färden mot Portland där jag sitter nu utanför en JÄTTESTOR bokaffär som vi precis har besökt.
Innan det åt vi Biscuits and Gravy som är som scones och brunsås. Jättekonstigt tänker ni men jättegott var det. Tydligen är stället som vi köpte det på känt i hela världen.

Nu är planen att vi ska åka 7 timmar till för att köra igenom hela Oregon och tillslut komma till California. Håll tummarna för att inget händer!
Puss gänget!