tisdag 15 maj 2012

On the road!

Hej gänget! Vår roadtrip har äntligen börjat. Sista veckan i Chicago var intensiv, rolig och jobbig då vi tvingades säga hej då till vårt gäng! Vilka fina människor alltså!

I lördags morse gick resan från Chicago till Seattle (en trip på ungefär 6 timmar) där vi hyrde en bil och sen åkte hem till Keir's bror som hade lovat att ge oss husrum under dagarna i staden.

Första dagen gick vi upp tidigt för att kolla på Seattle Color Run som Keir's syster Sloane skulle vara med i. Man skulle springa vitklädd i 5 kilometer och vid varje kilometer så skulle man få färg slängd på sig och allt slutade med att alla slängde upp olika varsin handfull färg (färgen var en slags pulver) i luften så det blev som ett färgmoln! Jag lägger upp bilder och videos så ni förstår senare :D
Efter det gick vi ner till stan och kollade på gatuartister, killar som slängde fisk till varandra i en fiskaffär, det första Starbucks caféet, en vägg täckt av tuggummi (folk har i flera år gått dit och satt upp tuggumin) och mycket annat. Vädret var helt fantastiskt!

Efter lunch kom Collin och plockade upp oss i hans bil och körde ut oss till en färja som tog oss till en ö där familjen Quackenbush (Keir's familj) har en sommarstuga. Och oj, vilken sommarstuga! Helt fantastisk. Sloane hade ett gäng kompisar där redan och vi hade en grym kväll med mycket skratt, pizza bak, några öl och luftgevärsskjutning! Gustav vill säkert att jag skriver att han vann... Gustav vann.

Dag 2 gick vi också upp tidigt för att åka till Maunt Si (ett berg 40 min utanför Seattle) som vi skulle bestiga. Det var 8 miles (ungefär 1,5 svenska mil) fram och tillbaka sammanlagt. Det var en kanondag och även om det var brantare än vi trodde att det skulle vara och vi bara hade Converse som gjorde att vi kände varenda sten under våra skor så hade vi en kanondag!

Efter 5 timmar på klättring så var vi helt slut. Vi beställde hem en pizza, drack rootbeer och kollade på första episoderna av Friends. När kvällen kom åkte vi med Collin och Sloane och köpte glass på Seattle bästa glasställe. Sååå god glass. Dom hade jättekonstiga glassmaker så som Jordgubb/Balsamvinäger, Salt/Caramel och Erlgray glass. Jättekonstigt men gott!

Idag hade vi sovmorgon. Halsen har börjat spöka lite för mig igen men det går nog över. Idag styr färden mot Portland där jag sitter nu utanför en JÄTTESTOR bokaffär som vi precis har besökt.
Innan det åt vi Biscuits and Gravy som är som scones och brunsås. Jättekonstigt tänker ni men jättegott var det. Tydligen är stället som vi köpte det på känt i hela världen.

Nu är planen att vi ska åka 7 timmar till för att köra igenom hela Oregon och tillslut komma till California. Håll tummarna för att inget händer!
Puss gänget!

1 kommentar:

  1. Låter som ni har det skithärligt!

    //martin n

    SvaraRadera