torsdag 19 januari 2012

Matförgiftning, bubbelplast och felkörning

Hej gänget! (antar att ni är ett stort gäng som läser detta)
(dagens låt! - http://www.youtube.com/watch?v=Q536JTSe40M)

I går vaknade jag tidigt och kände mig dålig. Märkte ganska snart att det inte var kuddarna som var knöliga utan magen som spökade. Efter att ha besökt toaletten 3 gånger på två timmar så bestämde jag mig för att inte gå på lektionerna den dagen. Istället låg jag hemma och kollade säkert 5 avsnitt Gossip Girl. Älskade mamma hörde av sig via skype vilket var kanon och jag fick också säga hej till issepajen (lillebror) vilket var härligt.
Dagen rullade långsamt på men Nate överaskade mig med VÄRLDENS bästa överraskning - BUBBELPLAST! Till min förvåning så är bubbelplasten i USA lika stora som 5-kronor vilket bara gör att dom smäller högre. Han känner mig så väl, you're a bro Nate!

Till min stora glädje så vaknade jag upp idag och kände mig okej så jag bestämde mig för att gå till dagens lektion - US. since 1877. Något som imponerar mig är hur mycket gemene amerikan kan om sitt eget lands historia. Dom kan räkna upp alla presidenter i ordning, var dom kom ifrån och vilket parti dom tillhörde, kom igen, jag vet att dom bara har en handfull partier men ändå. Vår lärare, Professor Petersson, var i Sverige för en herrans massa år sedan och hade då en klass mellanstadieelever. Han frågade dom om dom kunde nämna någon händelse i den Svenska historien som hade påverkat Sveriges framtid som nation. Jag satt där och fick lite lätt panik för att jag inte kunde komma på något, tills han sa att elevernas svar hade varit "Vasaloppet". Okej, tänkte jag och nickade instämmande (precis som om det var det jag hade tänkt på - NOT) tills han berättade att han hade frågat klassen vad Vasaloppet egentligen stod för, och då slog det mig, jag hade ingen aning om varför Gustav Vasa körde längdskidor från punkt A till punkt B? Jag ser mig själv som en relativt smart person och om detta är vad Sveriges befolkning kan om sitt land så är det ju pinsamt. Skärpning på mig och troligen dig.

Efter skolan idag drog vi till IKEA. Johan Nordangård (läraren från SVF) hade hyrt en bil och han körde ut den korta turen (45 minuter är ingen lång tur med amerikanska mått mätt) till den svenska affären. Det kändes konstigt att gå in och mötas av en tvättäkta amerikan som med sitt falska leende hälsade oss välkomna dit. "I should be greeting you, bitch!" var det som poppade upp i huvudet men svensk som jag är så sa jag inget. Ingvar Kamprad, om du av händelse läser detta, så tack för att jag får läsa svenska ord överallt på massa grejer även om jag är på andra sidan Atlanten. Väl inne på IKEA sprang vi på världens coolaste grej. Jag har ingen aning om hur vi klarar oss utan detta i Sverige men jag har aldrig sett det innan. Bredvid rulltrapporna i varuhuset fanns det en specialutformad rulltrappa enbart för KUNDVAGNAR! En vagntrappa helt enkelt! Jag var så fascinerad av detta att jag faktiskt snodde en kundvagn som stod mitt i gången och kastade in den i vagntrappan - resultatet ser ni här nedanför.


Småland (säg det gärna med amerikans brytning)


Efter någon timma eller två på IKEA så styrde vi den automatväxlade bilen hemåt - trodde vi. Efter att ha kört i över en timme utbrister Johan - I think were lost. Great, tänker jag, nu kommer vi aldrig hem. Lyckligtvis hade Dan en gps på sin telefon och det visade sig att vi bara hade kört JÄTTEFEL så vi var tvungna (ja det stavas så) att åka ytterligare en timme för att komma hem igen. Omvägen gjorde dock att vi fick se lite av Chicagos farligaste områden, de södra delarna av stan, och jag är mer än övertygad om att vi såg en knarkdeal ta plats när vi rullade förbi.

Allt slutade dock väl, i alla fall för oss och Johan (som förtjänar mycket tack för att han över huvud taget körde oss) och nu är det äntligen dags för sängen som står bäddad och klar med ett nyinköpt IKEA-påslakan-set!

Passar på att lägga upp lite videoklipp från olika saker som jag skrivit om i de andra inläggen - enjoy!

Den brinnande bilen

Down town Chicago

Ed's Garage Restaurant

Vårt schtekiga gym


Hoppas ni finner inlägget relevant, god natt, önskar Laktosintolernat.

oops, juste, många av er har frågat hur man ska kommentera och tryck bara på "kommentarer" knappen precis här under och välj anonym så behöver ni inte registrera er om ni inte orkar det - skriv dock gärna vilka ni är så jag vet vem som läser, det är kul att höra från er. 

1 kommentar:

  1. Men du Elias. Vasaloppet är ju efter Gustav Vasas flykt till Norge. Kom igen, det visste du ju! :)
    /Sara

    SvaraRadera