måndag 13 februari 2012

Strepp throat, och impuls-öl

Hej Vänner!
Nu duggar inläggen tätt!

Veckan som har passerat har varit lite speciell.
I tisdags var det äntligen en körövning igen, sjukt roligt att få sjunga lite och man förstår inte hur mycket man saknar det förrän man väl får stå där och skräna som vanligt!
Körövningarna här skiljer sig lite från de hemma dock. I den stora, vanliga kören får vi inga noter och sällan ens text på de låtar vi ska sjunga utan vi sjunger efter vår körledare. Det kluriga med detta är att vår körledare inte har perfekt pitch vilket gör att det blir mycket svårt att höra hur de olika stämmorna ska låta vilket resulterar i att vi stundvis låter lite grötigt. Höjdpunkten däremot kommer efter den "vanliga kören" då ensemble kören börjar - alltid lika kul att sjunga lite extra avancerade saker. Om ni vill veta vad vi övar på just nu - klicka här

I onsdags hände det som inte får hända, jag vaknade upp tidigt och kände att jag hade förbaskat ont i halsen. Efter dagens lektioner gick jag till skolsyster som tyckte att jag skulle traska den 15 minuter långa vägen till Swedish Covenent Hospital (Svenska Missionskyrkans Sjukhus) för att få det kollat. Kändes sjukt overkill men om det var doktorns order så var det väl bara att lyda.
Väl innanför dörrarna så fick jag fylla i ett papper i försäkringssyfte och efter ungefär en timme fick jag träffa en doktor. Det roliga var att efter jag hade förklarat att jag hade ont i halsen så ville han kolla allt, öron, näsa, reflexer, lungorna, pulsen, blodtyck - ja allt man kunde komma på. Efter att dom hade tagit ett prov på mig så visade det sig att jag hade fått vad dom i kallar för Strepp Throat eller Halsfluss på engelska. Surt sa räven och jag fick ett recept på 20 tabletter penicillin. Nu kom dagens andra överraskning. Ni som har köpt läkemedel på apoteket hemma vet ju hur man lämnar in sin lapp, väntar 1-2 minuter innan apotekaren kommer tillbaka med en ask tabletter - inte i The United States of America inte, nej. Här blev jag ombedd att vänta i 20 minuter medan någon snubbe skulle fylla på en liten burk, för hand, med mitt antal tabletter. Har dom någon form av lösvikts hylla där bakom disken med alla sjukhusets tabletter eller!? Dom måste ju få in mellan 300-500 recept om dagen! Varför kan dom inte ha färdiga askar/burkar med den "vanliga" mängden penicillin? Var sjukt irriterande faktiskt, speciellt när man började känna sig hungrig, kissenödig och jättesjuk helt plötsligt, aja, dom lyckas väl i alla fall skapa arbetsmöjligheter. Måste ju suga att räkna piller hela dagarna.
Men men, nu är jag i vilket fall stolt ägare till en såndär orange pillerburk som finns i ALLA amerikanska TV-serier och som upproriska tonåringar alltid stjäl från sina föräldrars medicinskåp.

Torsdag och fredag har därför bestått av vila, vila och åter SERIETITTANDE! Har fastnat grymt för en serie som heter Sherlock och som vides på BBC förra året. Fantastiskt bra serie.
Ni som vill se den, här har ni första avsnittet. Sjukt värt


I lördags blev det äntligen köp av en kamera. Stod mellan Canon s100 eller Canon G12, egentligen samma kamera men den andra är mer av en Systemkamera hybrid då den är mindre än en vanlig system men fortfarande har alla rattar så att man kan göra alla inställningar. Valde dock s100 så jag var osäker på G12ans storlek, jag vill ju ha med mig min kamera när domdär små knasiga ögonblicken inträffar. Hoppas jag gjorde rätt men har 2 veckors prövotid på mig så i framtiden kommer bilderna som laddas upp här vara tagna med den.

I söndags stack vi iväg till ett litet område som heter Wicker Park! Ett mer "hipster" område med skivaffärer, secondhand och annat smått och gott. Supermysigt. Köpte faktiskt en röd skinjacka, tro det eller ej, hoppas att den kan bli snygg till sommaren, det får tjejerna avgöra. Car, Nate och jag avnjöt efter dagens shoppingstrosande en kanonfin hamburgare på en pub i området. Senare, på väg hem på tunnelbanan kommer jag på att jag har glömt min nyinköpta jacka på pubben, så Carl och jag, två späda svenska bonnpojkar hoppar av på första bästa stopp. Nu är vi ensamma i chicagos utkanter! Som tur var hittade vi enkelt tillbaka till pubben och jackan hängde kvar. På väg ut säger Carl "är det bara jag som är sugen på en öl?", så utan vidare diskussion, vänder vi i dörren och sätter och vid bordet för andra gången den kvällen och beställer en öl var. Dom frågade inte efter legg vilket måste betyda att vi ser ut att vara VÄL över 21 år gamla. Tunga är vi!

Här kommer bilder från veckan.
"Sign here, here and here"
"Okay?"

Tack Sverige för gratis sjukvård!

Man fick sin medicin i en söt liten muffinspåse

Do you want some of this?
I gotta warn you though, this is some
strong shit

Mitt första tekokande på vår gasolläckande spis
Vi tvingas stänga av gasen på baksidan av spisen
varje gång vi är färdiga med den. 

Manfred leker mattant

Dessa knasbollar hittade vi inne i AT&T affären
Från vänster: Linn och Manfred

Jag lämnade mitt egna meddelande

Nu har vi äntligen fått vår megatv att fungera.
Vi lyckades aldrig koppla in våra datorer (och ja utas, vi har
googlat problemet) men nu kör vi PS2 på den istället.
Tråkigt nog så är Ben inget särskilt motstånd.
Jag vann bara med 239 tusen poäng, det är precis som vanligt

En av Wickerparks sköna skivaffärer

En fantastisk hattmakaraffär

Jag ville ha det mest

"I'm from Baskerville"

Street art
Mimmi! Ja eller Nej?
I feel like a Baws
Att ha en hatt, lite på kant, det är stil, tycker Mr Laktosintolerant! 

söndag 12 februari 2012

Super Bowl 2012 - Min bästa någonsin!

Super Bowl in the US of A!
Wooooho! Känns sjukt konstigt att få uppleva det i orginal landet faktiskt.

Dagens låt! http://www.youtube.com/
Vi spenderade dagen på följande sätt:
Matchen började vid 5pm (amerikanerna fattar inte vårt 24timmars system - på riktigt! - skickade ett sms igår och sa "See you there at 13:50" och personen svarade med "What do you meen? 1?" HAHA) så ett gäng tappra svenskar + några amerikaner började vid 4:30pm att styra stegen mot Emily Reupings hus. Hennes familj är supermysig och dom har hjälpt mig och Nate med massa saker till lägenheten och nu hade dom bjudit in oss till en helkväll med Super Bowl!

Det slutade med att vi var ungefär 20 studenter i deras källare framför deras MASSIVA 50tums tv.
Vi var alla taggade inför matchen, eller ja, kanske inte själva matchen, men allt annat som hör till - och ja, det är MÄNGER med annat som hör till.
Till att börja med fanns det snacks i mängder. Skålar med chips, grönsaker och dip, kylboxar med läsk, godisremmar, kolor, choklad och efter en stund introducerades min personliga favorit, BBQ mini-prinskorvarna. Emilys mamma kom ner med en stor skål med små små korvar som låg i en röd, BBQ sörja. Dessa små prinsisar skulle man fiska upp med hjälp av tandpetare, och ja, dom var fantastiskt goda.
Efter att ha smällt i oss alla dessa godsaker så var det mat (hjääälp vad vi åt nu när jag tänker på det).
Helt seriöst, jag hade håll när jag ställde mig upp, var helknasigt.

En annan av alla grejer som hör SB till är alla reklamer som visas under de otaliga reklampauser som existerar under matchen. Företag får betala mellan 2,5 till 3 miljoner US dollar för 30 sekunder i rutan, och många kör flera minuter. Min personliga favorit var Chevrolets, den kan ni se nedanför!


Det som förvånar mig är hur det är tillåtet att "smutskasta" andra märken i amerikanska reklamer. Har inte sett det i våra Svenska små snuttar men jag är ju trotts allt i USA, här är dom ju lite lustiga.

Sist men inte minst, mellanakten! Varje år hålls en stor mellanakt när det är halvtid och i år var det ingen mindre än Madonna, Qween of Pop som gjorde ett storartat framträdande. Ska jag vara helt ärlig tyckte jag inte att det var jättebra, men visst, jag hade kanske inte kunnat göra det jättemycket bättre själv. För er som vill se den, är den här under.



Så, till matchen! Matchen stod mellan The Patriots från New England och New York Giants. Nate (min roommate) är från New England så jag hade såklart inget annat val än att heja på Patriots jag också, vilket jag lydigt gjorde, dock med viss motta. När nationalsången spelades så var det en väldig stämning, till och med en laktosintolerant viking satt och rös lite i soffan. Nu gällde det, ära och berömmelse eller skam och vanära. För er som inte såg matchen (jag vet inte hur man kan missa den) så är här en video med highlights.
Väldigt cool musik i bakgrunden.
När slutsignalen ljöd var det tyvärr  mitt älskade Patriots som vann utan istället var det Giants som tog hem segern till Nates (och min såklart) stora förskräckelse. Well done! (eller något)

I det stora hela - GRYM dag med grymma människor! Tack Rueping family för att ni gav mig min bästa superbowl någonsin!
Här kommer lite bilder! Snodde några från agens btw, kolla in hennes chicago blogg på agnes.grahnat.se

Agens med minikorven!

The Gang
 
Taylor och Ben gillade också maten

Nationalsången och den Amerikanska flaggan i bakgrunden
Nu, är det superbowl!
Glada SVFare

STOR TV!
Oroa dig inte pappa, jag satt inte för nära

Nationalsången sjöngs i Country style - Väldigt amerikanskt

AVBLÅS!

Supersize me!

Bara för att jag inte kan dricka Oboy, betyder det inte, att jag inte kan ha skoj! 

(visste ni förresten att det inte finns något som rimmar på mjölk? Försök själva!) 

tisdag 7 februari 2012

Vem är du, vem är jag, levande charader

Att åka iväg såhär och kasta sig in i en situation där man är helt nollad och tillvaron är ett oskrivet blad, tycker jag är ibland det mest spännande som finns. Man tvingas bygga nya relationer med människor och man får en chans att bestämma vem man vill vara och vad man vill stå för.

I och med detta börjar man alltid ifrågasätta sig själv och den man är för tillfället. Är jag påväg åt rätt håll, hur vill jag att framtiden ska se ut.

De senaste dagarna har tankar som dessa flugit runt i mitt huvud, och det har i ärlighetens namn känts lite tungt. Jag tror att det är bra att ta sig en funderare då och då, kanske inte gräva ner sig för mycket men ändå få lite skit under naglarna.

Som tur är har jag en fantastisk familj, underbara kompisar och en tro på han där uppe (jag menar inte gubben i månen utan Guden med stort G) som jag kan diskutera med och som kan hjälpa till när det skakar förmycket i båten.

Hittade 2 klipp idag som jag tyckte talade till mig på något sätt.
Ta till er det ni gillar och spotta ut det som smakar konstigt!




Ha det bra mina vänner - krama någon ni älskar (som en av mina sköna lärare alltid säger)

Ibland blir backen brant, även för Mr Laktosintolerant

måndag 6 februari 2012

Killen med skillen!


Önskar att denhär killen hade kommit förbi när jag jobbade på Donken! 

B-ball, Second Hand, Spring Break och RA-bustin'

Hellu gänget!
Dagens låt - Kul text och rolig att sjunga till i duschen http://www.youtube.com/watch?v=W4Xu6NVpIbc
Även denna har det lyssnats en hel del på - killen är grym! http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kJdcY66DhAE

Okej! Så, ni undrar säkert hur det går med vårt basketlag. Jag kan därför hjälpa er ur er ovisshet genom att berätta att det går dåligt, men bättre! I fredags (dagen efter första matchen, jag var fortfarande HELT SLUT i mina basketmuskler) spelade vi mot ett lag med namnet "WeOnlyShoot3's" vilket kan översättas med "ViSkjuterBara3poängare". Intermeral Basket (korpen typ) på North Park går till såhär att när man gör sitt lag får man bestämma om man vill spela i A eller B ligan. Eftersom att vi inte är bäst på skolan så valde vi att köra B-ligan. MEN, A-ligan fick för få anmälda lag så dom slog ihop alla till en, vilket inte direkt är en fördel för oss. Som ni säkert kanske har förstått så var alltså det laget vi mötte ett av de lag som velat spela i A-ligan men inte fick. Killarna var GRYMMA! Vi förstod att det skulle bli en tuff match när vi blev totalt bortdribblade, killen sprang in under korgen för att göra poäng men passar istället ut den till en spelare som stod utanför 3 poängslinjen. Killen satte skottet. Efter 7 st trepoängare och fortfarande noll från vår sida så hade vi börjat acceptera den kommande förlusten. För att sätta en fjäder i hatten för mig själv så satte jag ännu en gång lagets första poäng. Hela matchen slutade 28 - 64 (till dom) om jag inte minns fel. Jag tyckte att dom fuskade då dom satte ett antal tvåpoängare men det tyckte inte domaren.

Sjukast under matchen var när deras lagneger (valdan jag vet att du tycker det är kul) stod vid mittlinjen och sköt poäng. Bollen nuddade inte ens korgen - bara nät. Helt sjukt - förstår att dom ville spela i A-ligan, med ett sånt skott platsar man ju för tusan i NBA.
Roligast var när andra laget slutade spela försvar då vi låg så mycket under. Vi kunde springa upp och skjuta tre-fyra skott innan dom tröttnade på att kolla på och tog tillbaka bollen. Detta hände Gustav mot slutet men istället för att göra ett motanfall när dom hade tagit tillbaka bollen så gjorde dom självmål för att dom tyckte så synd om oss. Dom är väldigt snälla här, amerikanerna.

Här kommer i vilket fall lite bilder från kvällen!
Klicka på bilderna om ni vill se dom större

Den gick inte i..

Våra snygga blågula kläder

Too fast for the camera

Offensivt spel 
Tillfälligt placerad på avbytarbänken

Ja Manfred - dom leder med SÅ mycket

Christian in Action

Den gick inte i..

Gameplay

Alla svenskar i laget!
(och nej jag vet inte vem killen är i bakgrunden)

Ja jag vet, vi är ganska hårda

Sassa brassa mandelmassa!

Eric den Store

2 asacoola asagudar
 När vi inte har basketmatch eller skola här i Chicago så spenderas tiden ibland med att gå och shoppa i en stor secondhandaffär som ligger 20 min bort. Under veckan som har gått så har jag varit där hela två gånger (nu i helgen var det halva priset på allt pga SuperBowl). Jag har köpt ett antal skjortor (som jag bara kan ha under en kostym då dom går ner till knäna annars), en till leatherman's jacket, 5 nya tränings tshirts, ett diskställ, ett par crocks och en söndrig termos.

Där har ni jackan 

Gustav letade febrit efter en läderjacka
Karins kommentar var klockren:
- "Gustav har inte du någon läderjacka,
du som kör motorcykel och allt?!"

Brokeback Mountain
Annat som är på tapeten är Springbreak! Springbreak är en galen vecka i mitten av mars då alla skolar har lov, detta är en av college elevernas största partyveckor och vi har bestämt oss för att hyra ett hus i Panama city, Florida vilket är den stad flest springbreak människor åker till. Jag vet att ni är avundsjuka.
Ungefär såhär ser det ut på stranden under Spring Break 
Detta är vårt hus.
Klicka på länken för att få veta mer!
http://www.vrbo.com/198686#photos
I fredags hade vi fest i lägenheten under oss. Amerikanarna är ju kända för sina olika drinklekar världen över - mest känd är nog "Beer Pong" som går ut på att man ska pricka pingisbollar i glas fyllda med öl och varje glas man lyckas träffa tvingas motståndarna att dricka upp och under tiden spelet har sin gång så blir det svårare och svårare, ni förstår säkert varför. (Ja mamma och pappa, det är förfärligt men man får ta seden dit man kommer)
Men denna kvällen var det inte Beer Pong som stod på listan utan "40 hands". Måste nog börja med att säga att jag INTE ställde upp på detta så ni behöver inte vara oroliga. "40 hands" går ut på att man, med hjälp av silvertejp, tejpar fast en 40 ounces (1,18 liter) ölflaska i varje hand (det blir alltså ungefär 2,4 liter sammanlagt). Detta måste man dricka upp så snabbt som möjligt, förlorar gör den som är sist. Risken finns också att man kissar på sig (detta ska tydligen ha hänt) då man har ölflaskor tejpade på händerna vilket gör det omöjligt att öppna byxorna för att gå på toa. Detta är det knasigaste jag sett i hela mitt liv. Men en sak måste jag säga, människorna här kan dricka öl. Dom drack upp sina 2,4 liter på samma tid som det tog för mig att dricka två 33cl burkar. Hatten av till er grabbar. Oh, fyi, ingen kissade på sig denna gången.

3 vikingar framför Svenska flaggan  
I affären säljer man pingisbollar bredvid ölen
Undra varför..
Eftersom att inte alkohol är tillåtet på campus så gömmer man alltid undan sin drink när någon knackar på dörren utifall det är en RA (resident assistant eller något) som kommer för att göra en inspektion. Därför blir det alltid lite tumult i början av festen när folk anländer och efter ett tag blir det lite "vargen kommer" över allt ihop då folk slutar bry sig när dörren öppnas. I fredags kväll kom dock oturen smygande på oss över heltäckningsmattan. Nate fick ett sms om att RA's setts i området (här varnar man varandra förstår ni) och han bestämde sig för att gå upp en våning till vår lägenhet för att ställa undan ölen och gömma ljusen då vi inte får ha levande ljus på rummet. Precis när han öppnar dörren så går han rakt in i famnen på en RA. Jag slänger igen dörren och rusar mot bakdörren samtidigt som jag skriker att folk måste ge sig av. Det är alltid lika kul att se folk fly från en fest. På bara 10 sekunder så kan det gå från största partyt till helt öde. Till och med grabbarna som bodde i lägenheten stack. Efter några minuter förstod dom dock att dom var körda oavsett om dom var i lägenheten eller inte så de bestämde sig för att gå tillbaka. Efteråt berättade dom om hur dom hade blivit tvingade att dumpa ut all öl och sprit som fanns i lägenheten i sinken, och lägga bevismaterialet i svarta sopsäckar. Tydligen fylldes 4 stycken till bredden. Det tråkiga var nämligen att vi hade vart och storhandlat precis timmarna innan så skafferiet var fyllt till bredden. Det var inte förrän efteråt som jag fick veta att Manfred, Gustav och Linn också hade blivit tagna. Då alla hade stuckit så hade dom bestämt sig för att lossas sova, vilket inte var så smart. Tydligen så har nu alla fått en prick i registret och det ska betalas lite böter. Vi har alla lovat att hjälpa till med betalningen då vi alla var delaktiga på festen. Manfred berättade efteråt hur det hade gjort ont i honom när han hällde ut den nyinköpta ölen.
Livet är inte rättvist ibland.
I vilket fall så kom jag undan men vi får se hur det går för Nate.

Idag var det SuperBowl men det förtjänar sitt egna inlägg så det skriver jag om imorgon!
Om ni vill nå mig så kan ni gärna lägga till eliaslind på Skype eller +1-312-402-8775 på Viber och WhatsUp. En kommentar in i mellan här på bloggen är också sjukt uppskattat så jag vet lite vilka som läser och hur ofta jag ska uppdatera.

Nu börjar det bli sent så jag ska slänga mig i säng men här kommer lite random bilder från veckoslutet.

Swag! 

En dvärghamster som jag och min kompis
 lämnade tillbaka då hennes pappa kom på att hon hadeanvänt sina matpengar på den. 

Så himla söt

Taylors episka mustasch!

Bild från skoltidningens "Heard on Campus"

Idag frågade en kille om man säger:
"are you Sweden or are you Swedish?"
Någon sa fel ändå

NPU FTW!

"Back home we call these candy, not cereal"

Getting ready for the weekend!

Detta borde räcka några dagar.
Mycket av ölen är i sinken dock..

Dan avnjuter en bättre burito på Lindos

Manfred, glad som vanligt
Buss och Kran på er där hemma!
Ingen kontrollant kan komma åt Mr Laktosintolerant